Cadeaubon

Bedrag of shoot

De cadeaubon kan op twee manieren beschreven worden:

  1. een zelf te kiezen bedrag
  2. een soort shoot (Newborn, zwangerschaps, portret enz.)

Bedrag

Als je kiest voor een bedrag, dan kan de bon voor alle soorten shoots gebruikt worden. Wanneer het tarief voor een shoot hoger is, dan het bedrag op de bon, is het resterende bedrag voor de gefotografeerde klant.

Shoot

Kies je ervoor om een bepaald soort shoot te geven, dan betaal je het bedrag van deze fotoshoot. Op de bon komt dan in het groot de naam van de shoot te staan en in het klein het bedrag dat ervoor betaald is. De persoon die de cadeaubon krijgt, kan in hetzelfde kalenderjaar de fotoshoot afnemen en betaald verder geen extra kosten (tenzij diegene toch op locatie wil afspreken en daar niet voor betaald is, dan komen de extra reiskosten voor de gefotografeerde klant). Blijft de cadeaubon een jaar of langer in een stoffig laatje liggen en ontdekt de ontvanger hem ineens weer, dan kan de bon nog wel gebruikt worden, maar kan het zijn dat de tarieven zijn verhoogd. In dit geval betaald de gefotografeerde klant de resterende kosten zelf nog.

Het is altijd handig dit laatste even te melden, wanneer er een fotoshoot afgesproken wordt. Zo kan ik meedenken in de mogelijkheden om de cadeaubon zo efficiƫnt mogelijk in te zetten.

Verleden

In het verleden heb ik cadeaubonnen uitgeschreven, waarop ik een mailadres schreef waar de factuur naar toe mocht gaan. Dit heeft heel goed gewerkt bij 9 van de 10 afgenomen cadeaubonnen. Echter, als de cadeaubon in dat stoffige laatje belandt (tja, dat gebeurt soms in ons drukke bestaan), dan is het voor de gever natuurlijk niet prettig als deze persoon twee jaar later pas een factuur krijgt met daarin een hoger bedrag dan van tevoren ingecalculeerd was. Tegenwoordig gaat het op de volgende manier…

Werkwijze

In een bericht laat je weten wat voor soort cadeaubon je graag zou willen: 1. met een bedrag, 2. met een bepaald soort shoot (waarop ook in het klein het bedrag genoemd wordt). Ik schrijf de cadeaubon uit, maak een betaalverzoek en stuur je deze toe. Wanneer ik het bedrag op de rekening heb staan, verstuur ik zo snel mogelijk de bon per post naar de door jou opgegeven adresgegevens. Meestal heb je de bon dan met ongeveer twee werkdagen in huis.

Lijkt dit je een leuk en creatief cadeau voor jouw zwangere zus, pas bevallen dochter, jarige kind of iemand anders die je zo graag mag? Yes! Neem contact met me op om er eentje aan te vragen. Mail naar info@sannefotografie.nl of stuur me een WhatsApp bericht op 0640973062.