Zwanger

Moe – moeier – moeder

Je schoenen kan je niet meer zonder hulp aantrekken. Om de vijf minuten zit je op de wc, omdat je blaas zo geplet is door de kleine dat je nog geen druppel vast houdt. Bukken is een crime. Slapen kan al helemaal niet meer, omdat je geen houding kan vinden zonder dat die buik in de weg zit. Als je boven aan de trap bent, voelt het of je 10 km hebt hard gelopen. Je rug doet pijn als je te lang staat. Je hormonen zijn ernstig aanwezig: bij elke kleine tegenslag stromen de tranen over je wangen. Je houdt vocht vast op plekken waarvan je niet wist dat daar vocht vast gehouden kon worden. En je hebt vreselijke zin in taart als alle winkels al gesloten zijn!!! Aaaarghhh!!

Maar dan voel je dat trapje of geschuifel, terwijl je met die dikke zak chips voor de buis onderuit gezakt in een vreemde houding (anders doet je rug weer zeer) op de bank hangt. Een glimlach verschijnt op je gezicht. Daar doe je het allemaal voor. Je hand gaat als vanzelf van die zak naar je bolle buik en precies daar waar het voetje of de elleboog van je kind beweegt, leg je hem neer. Voelend en denkend aan hoe hij/zij eruit zal zien en hoe zijn/haar karakter zal worden.

En laat ik nou juist van dat laatste gedeelte (zonder de zak chips en de bank) hele mooie foto’s kunnen maken! Jij en je buik.

Studio of locatie

Zwangerschapsfoto’s kan ik overal maken. Buiten in het bos, op de hei of op het strand wordt prachtig! Maar in mijn studio zijn er ook genoeg mogelijkheden. Bekijk de foto’s eens op deze pagina en bedenk wat je het meeste aanspreekt. Het is helaas niet mogelijk om in 1 fotoshoot beide locaties (studio/buiten) te gaan doen, dat gaat te veel tijd in beslag nemen. Dus kies waar je hart naar uit gaat. Denk bij het fotograferen op locatie wel even aan de bijkomende reiskosten: €0,25 p.km vanaf Veldbeemdgras 34 in Zwolle.

De meeste zwangeren fotografeer ik met 35/36/37 weken zwangerschap. In die tijd is je buik op z’n grootst en houd je meestal nog niet op andere plekken veel vocht vast. Of je nu alleen komt of met je partner en eventuele oudere kinderen, het kan allemaal.

Zwangerschapsvoortgang

Als je het gaaf vindt om de zwangerschap in een aantal foto’s te volgen, dan kan je je opgeven voor zwangerschapsvoortgang fotoshoots. We starten dan rond de 16 weken en leggen vervolgens elke 10 weken je zwangerschap vast. Zo ben je met 16-26-36 weken bijvoorbeeld in mijn studio te vinden. We proberen dan elke keer dezelfde foto’s te maken, om duidelijk de groei te kunnen zien. Bij de laatste keer fotograferen we nog wat meer, omdat je buik dan op z’n hoogtepunt is. Vraag naar de mogelijkheden de prijs.

Niet vergeten bij een zwangerschapshoot in mijn studio

 • Draag vlak voor de shoot niet al te strakke kleding, waardoor je strepen op je buik krijgt.
 • Neem verschillende kledingsets mee, maar vergeet vooral niet een spijkerbroek, wit en zwart hemd/shirt, zwarte of donkere jurk (voor een silhouet foto). Met partner? Laat hem ook iets zwarts meenemen.
 • Neem ook leuke accesoires mee, zoals een echo foto, schoentjes (heb ik in mijn studio ook, maar eigen zijn natuurlijk wat specialer), slofjes, een knuffeltje, een attribuut van de babykamer enz.
 • Je handen komen ook van dichtbij in beeld. Dus een manicuurtje zou niet verkeerd zijn. Maak er een ontspannen uitje van, sta je er nog mooier op!
 • Niet bang zijn dat jouw striaie, andere littekens of moedervlekken te veel vereeuwigd worden. Ik kan aardig wat met photoshop bijwerken, mocht je dat willen.
 • Ontspan, geniet, geef aan als het niet gaat (hormonen!), wees welkom!

Na de shoot

Na de fotoshoot ontvang je binnen een week de bewerkte foto’s en alle onbewerkte foto’s via wetransfer in je eigen mailbox. Het betaalverzoek stuur ik dan gelijk mee. Contant betalen tijdens de shoot mag uiteraard ook.

Prijs

Ga voor de actuele prijs naar de pagina tarieven.

Jurken in de studio

In mijn studio kan je gebruik maken van mijn zes zwangerschapsjurken. Heb je hier interesse in? Geef maar aan, dan leg ik ze klaar. Er zijn geen extra kosten aan verbonden. Vergeet niet je eigen zwarte en witte bh en ondergoed mee te nemen, die heb ik hier niet te leen…

De keuze is als volgt:

 1. Zwart kant, strapless (stretch, de meeste boezems passen hier in)
 2. Zwart gaas, strapless (enorm stretch, dus iedere boezem past hier in)
 3. Wit kant, lange mouwen (deze is in maat M gekocht, de meeste boezems passen hier wel in, want hij wordt voor vastgebonden)
 4. Wit gaas, aan de top een beetje kant met kleine hangende mouwtjes (deze is in maat M gekocht, daar past niet iedereen in)
 5. Zwart kant, lange mouwen, gesloten (stretch, hier past iedereen in)
 6. Witte kant, lange mouwen, gesloten (een beetje stretch, maat M, niet iedereen kan hier in)

1.Zwart kant, topless

2. Zwart gaas, topless

3. Wit kant, lange mouwen

4. Wit gaas, klein beetje kant, korte mouwtjes

5. Zwarte kant, lange mouwen, gesloten

6. Witte kant, lange mouwen, gesloten

Bekijk hier een aantal inspiratiefoto’s met de nieuwe jurken. Of ga naar mijn speciale portfolio vol andere zwangerschapsfoto’s.

Contact

Enthousiast geworden door de foto’s of mijn praatje? Yes! Neem dan contact met me op door me te mailen (info@sannefotografie.nl) of een WhatsApp bericht te sturen (0640973062). Ik zie jou en je mooie buik graag!

FAQ items aan het laden...