Workshop

€60 p.p. | 9:30 – 12:30 uur, dus 3 uur | op locatie

De automatische stand van jouw spiegelreflex camera is al bijna vastgeroest, terwijl jij fotograferen eigenlijk hartstikke leuk vindt! Eigenlijk heb je liever zelf graag de regie over het ding. Maar ja, die handmatige standen zeggen je helemaal niks. Van iso, diafragma en sluitertijd heb je misschien wel eens wat gehoord, maar je hebt geen idee wat de begrippen inhouden en wat ze met je foto doen. Het is tijd om daar verandering in te brengen! Grijp die camera uit dat stoffige tasje en doe gezellig mee met deze leerzame, actieve en leuke workshop! Ik ga je helpen!

In tegenstelling tot veel andere cursussen en workshops, bied ik je de mogelijkheid zelf te bepalen hoe vaak je bij mij les wilt krijgen. Geen uren huiswerk of avonden ploeteren door de theorie. De Workshop Basis is een eenmalige workshop van 3 uur, waarbij we na een korte uitleg direct aan de slag gaan in de praktijk. Heb je het gevoel dat je na die 3 uur genoeg gehoord en geoefend hebt, dan ga je alles wat je geleerd hebt in je eigen omgeving heerlijk verder oefenen of in de praktijk brengen. Dat cameratasje verdwijnt niet langzaam meer achterin de kast om te verstoffen. Heb je echter het gevoel dat je meer wilt inoefenen of de termen iso/diafragma/sluitertijd zijn nog een complete warboel in je hoofd, dan kan je verder met de Workshop Vervolg. Wederom een eenmalige workshop van 3 uur. Lees daarover meer onderaan deze pagina. Hieronder komt eerst de informatie over de Workshop Basis.

Wil je graag een workshop inplannen op je eigen tijd? Of graag liever alle aandacht voor jezelf, zonder medekandidaten? Kies dan voor de privé workshop. In 2 uur tijd probeer ik je volledig op jouw niveau verder te helpen in de bediening van jouw camera. Onderaan deze pagina lees je meer over de privé workshop.

Workshop Basis

Materiaal

 • Je neemt je eigen (spiegelrelfex) camera mee, of;
 • Je kan van mij een Canon EOS 550D lenen tijdens de workshop (maximaal 2 deelnemers per basis workshop).

Wat leer je?

 • Je leert wat ISO, diafragma en sluitertijd doen voor je foto.
 • Je ervaart in de praktijk hoe je ISO, diafragma en sluitertijd zo goed mogelijk op elkaar afstemt.
 • Je leert je eigen houding en positie aan te passen voor een goede foto.
 • Je leert wat voor invloed bepaalde houdingen van je model hebben op de uiteindelijke foto.
 • Je leert handige trucjes om je foto zo interessant mogelijk te maken.

Hoe doen we dat?

We beginnen met een uitleg, waarbij ik in ga op ISO, diafragma en sluitertijd. Tijdens die uitleg gaan we op je (eigen) camera opzoek naar de juiste knopjes hiervoor. Weet iedereen na die uitleg en zoektocht de juiste bediening op de camera’s te vinden, dan gaan we gelijk op pad om te oefenen.

Terwijl we proberen de bediening eigen te maken, laat ik zien welke invloed jouw houding/positie heeft op je foto. Daarnaast vertel en laat ik zien wat je kan doen om je foto zo interessant mogelijk te maken. Scherpte, diepte, beweging, we proberen het uit, we oefenen en oefenen! De tijd vliegt waarschijnlijk voorbij. Tussendoor houden we even een korte pauze voor wat drinken en lekkers, ik neem het mee. Heb je vragen, stel ze! Voor, tijdens of na de workshop, het mag en het kan.

Opgeven!

Zin om mee te doen? Yes! Geef je op via info@sannefotografie.nl of stuur me een Whatsapp bericht via 0640973062.

Meer, meer, meer?

Heb je na deze 3 uur durende basis workshop het gevoel dat je nog niet genoeg onder begeleiding en aansturing, geoefend hebt: geen probleem, lees verder…

Data Locatie Tijd Prijs
Zaterdag 20 mei 2023 (4 plekken vrij) Milligerplas Haventje 9:00 – 12:00 uur € 60,00 p.p.

Beweeg de tabel van rechts naar links voor meer praktische info.

Workshop Vervolg

Materiaal

 • Je neemt je eigen (spiegelrelfex) camera mee, of;
 • Je kan van mij een Canon EOS 550D lenen tijdens de workshop (maximaal 2 deelnemers kunnen hiervan gebruik maken per workshop).

Wat leer je?

 • Je leert jouw spiegelreflex camera steeds beter onder de knie te krijgen, wat betreft het zelf instellen van ISO, diafragma en sluitertijd.
 • Je leert je eigen houding en positie af te stemmen op het onderwerp dat je wilt fotograferen.
 • Je herhaalt en oefent met de eerder aangeleerde trucjes om jouw foto zo interessant mogelijk te maken.
 • Je oefent onder begeleiding, waardoor de eerder aangeleerde stof beter in je systeem komt.

Hoe doen we dat?

We beginnen kort met een terugblik en ophalen van kennis van de vorige workshop. We delen ervaringen uit aan elkaar over het oefenen thuis, zonder begeleiding. Daarna gaan we zo snel mogelijk op pad om wederom te oefenen met alles wat we eerder geleerd hebben. Ik geef aanwijzingen, help op weg, kijk kritisch mee en geef antwoord op al je vragen. Tussendoor houden we weer even pauze, met wat drinken en lekkers waar ik voor zorg.

Opgeven!

Klinkt dit allemaal als muziek in je oren? Wil je je opgeven? Leuk! Mail naar info@sannefotografie.nl of stuur me een berichtje via Whatsapp op 0640973062.

Data Locatie Tijd Prijs
Op aanvraag Milligerplas Zwolle 9:00 – 12:00 uur € 60,00 p.p.

Beweeg de tabel van rechts naar links voor meer praktische info.

Privé workshop

De inhoud van de privé workshop stemmen we af op jouw leerdoelen. Waarschijnlijk heeft het veel overlap met de basis of vervolg workshop, maar we kunnen in de privé workshop nog net even wat meer op jouw specifieke vragen ingaan. Wil je meer technische aspecten van jouw camera leren kennen of wil je juist meer weten over jouw positie, houding en aandachtspunten voor het perfecte plaatje. In de privé workshop maken we samen een gezellige fotografie wandeling, waarbij jouw leervragen centraal staan. We oefenen, bespreken, zoeken uit en leren al doende. Wil je meer weten wat ik voor jou kan betekenen? Stel gerust je vragen via info@sannefotografie.nl.

Data Locatie Tijd Prijs
Op aanvraag Milligerplas Zwolle 9:00 – 11:00 uur € 90

Beweeg de tabel van rechts naar links voor meer praktische info.